Finissage Gibca Extended : Molnkatedralen av Folkstaden + musik på scen. Kulturnatta fredag 13 oktober

vernkort13okt2017

FINISSAGE
Folkstadens Molnkatedral GIBCA Extended
En kollaborativ kulturnatta på gården, Gatenhielmska ateljéerna.
Folkstaden projicerar rörlig bild på övertrycksmoln.

Folkstaden visar egna inledande skisser på molnet av scenarier och horisonter om ett post-konsumistiskt och kollaborativt samhälle. Det är en del av projektet Scenario för samskapande, vilket är finansierat av Kulturbryggan.

DJ del Mar/La Vaca Loca Event spelar.

Musik på scen:
21:00 Mathilda Brink [psyk/folk/rock]
21:30 Tumult [balkan/gypsy/folk]
23:00 Leche Burre [latin/folk]

Kl 19:30 – 20:30 fri entré
Kl 20:30 – 24:00 entré 60 kr på plats (helst Swish)

Arr: La Vaca Loca och Folkstaden

Välkomna!

För högupplösta pressbilder kontakta hem@folkstaden.se  Se även pressmeddelande nedan.

DSC01338web

DSC01297web

DSC01309web

DSC01342web

DSC01323web

Pressmeddelande för 13 oktober 2017

FINISSAGEKVÄLL Kulturnatta fre 13 oktober 2017  MOLNKATEDRALEN/GIBCA Extended

Utställning 7 september – 13 oktober 2017 Gatenhielmska ateljéerna, gården, Allmänna vägen 2B, Göteborg

med Folkstaden, installation på gården Molnkatedralen samt musik av Mathilda Brink, Tumult, Leche Burre och DJ del Mar.

fri entré 19.30 – 20.30, entré 60 kr 20.30 – 24.00

 

19:30 – 24.00 rum, bild/ord/projektioner, musik

21:00 på scen/musik: Mathilda Brink (psyk folk rock)

21:30 på scen/musik: Tumult (balkan gypsy folk)

23:00 på scen/musik. Leche Burre (latin folk)

Under kvällen: DJ del Mar

 

Vernissagekvällen är ett samarrangemang av Folkstaden och La Vaca Loca Event samt deltagande musiker. Flera har sina arbetslokaler i Gatenhielmska ateljéerna.

Folkstaden visar egna inledande skisser på molnet av scenarier och horisonter om ett post-konsumistiskt och kollaborativt samhälle. Det är en del av projektet Scenario för samskapande, vilket är finansierat av Kulturbryggan.

Den nyliberala globaliseringen accelererar mot bergväggen. Vem tar smällen? Inte vi! Dom! skriker högerpopulisterna, och lägger in backen. Liberaler och vänstern vill köpa ny bil för det ökar säkerheten och tillväxten. Sen kan de svaga få råd med de starkas plats. Som nog blivit ledig, för de starka kommer väl hoppa av i tid.

   Sammanbitet men med obändig optimism bjuder Folkstaden in till det pågående arbetet för ett post-konsumistiskt och kollaborativt samhälle. Nyliberalismens kapitalism och den egocentriska individualismen har nått vägs ände. Moralisk universalism kan lysa med sin frånvaro både i traditionella religiösa samfund, nyandliga rörelser och den sekulära västerländska kulturen.

   På plats i Folkstadens molnkatedral finns förutom kooperativa modeller för byggande och ägande: stoff om nya sociala rörelser med religiösa anslag, vital materialism och bästsäljande shinto för post-konsumism och den naturliga odlingens praktiska kärleksetos.

 Vi i Folkstaden inleder ett deltagandeprojekt genom att skissa fram det vi kallar horisonter för ett framtida kooperativt och post-konsumistiskt liv. Det kommer att vara en start för att sedan bjuda in andra grupper för att skissa framtida scenarier på samma tema.

Vi skissar, klottrar, antecknar på tapeter (givna strukturer) för att sen skala upp i det offentliga rummet:skisser/ materialet filmas och projiceras på ett övertrycksmoln  8*5*5 m utomhus på gården. På GIBCA:s tema “sekularitet” ser vi paralleller i pågående rörelser för vårt framtida samhälle med  traditionella religioner.

 FOLKSTADEN verkar för hållbar samhällsplanering och kvalitativt stadsbyggande, med särskilt fokus på bostäder, vidgat deltagande och post-konsumistisk kultur. Som idéburen organisation vill vi organisera alternativ för planering, byggande och ägande av bostäder där civilsamhället med ökad kulturell egenmakt kan förverkliga samhällets hållbarhetsmål.

DJ del MAR ingår i kulturföreningen och konstnärsplattformen La Vaca Loca Event precis som Festival del Mar och Kvibergs kulturhus. Kontaktperson: Javier Umazabal.

Folkstaden kontaktpersoner:

Tomas Lundberg   tomas.lundberg( at )folkstaden.se (pressbilder m m)

Magdalena Forshamn, magdalena.forshamn( at )folkstaden.se

 

 

 

Posted in

Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *