Välkomna på vernissage torsdag 7:e september 2017 kl 19.30 – 23.00! Gibca Extended.

Infobild_Molnet_Molnkatedralen_Folkstaden_web

Molnkatedralen av Folkstaden. Installation med filmade projektioner på molnet. Plats: gården Gatenhjelmska Ateljéerna.

Under vernissagekvällen kl 20.30 på scen/musik: Ukon/Njurmännen.

DJ under kvällen: Javier Umazabal.

Vernissagekvällen är ett samarrangemang av Folkstaden, Njurmännen, La Vaca Loca Event samt Ateljéföreningen Solen/Gatenhielmska ateljéerna.

MOLNKATEDRALEN
en del av Folkstadens horisonter
ÖPPET varje torsdag mellan 7 sept till 12 okt 19.30 -22.00 med workshop 17.00- 19.00
FINISSAGE Kulturnatta Fredag 13 oktober 19.30 – 23.00

Folkstaden visar egna inledande skisser på molnet av scenarier och horisonter om ett post-konsumistiskt och kollaborativt samhälle. Det är en del av projektet Scenario för samskapande, vilket är finansierat av Kulturbryggan.

Den nyliberala globaliseringen accelererar mot bergväggen. Vem tar smällen? Inte vi! Dom! skriker högerpopulisterna, och lägger in backen. Liberaler och vänstern vill köpa ny bil för det ökar säkerheten och tillväxten. Sen kan de svaga få råd med de starkas plats. Som nog blivit ledig, för de starka kommer väl hoppa av i tid.

Sammanbitet men med obändig optimism bjuder Folkstaden in till arbetet för ett post-konsumistiskt och kollaborativt samhälle. På plats i Folkstadens molnkatedral finns förutom kooperativa modeller för byggande och ägande: stoff om nya sociala rörelser med religiösa anslag, bästsäljande shinto för post-konsumism och den naturliga odlingens praktiska kärleksetos. Välkommen att i samspel bygga vidare.

Workshops under utställningen handlar om individuella och samskapande funderingar, uppslag och undersökningar till ett kooperativt och post-konsumistiskt liv. Vi och intresserade skissar, klottrar, antecknar på tapeter (givna strukturer) för att sen testa i större skala i det offentliga rummet. (Bildprojektioner på övertrycksmolnet på gården).

FOLKSTADEN verkar för hållbar samhällsplanering och kvalitativt stadsbyggande, med särskilt fokus på bostäder, vidgat deltagande och post-konsumistisk kultur. Som idéburen organisation vill vi organisera alternativ för planering, byggande och ägande av bostäder där civilsamhället med ökad kulturell egenmakt kan förverkliga samhällets hållbarhetsmål.

Kontakt: hem@folkstaden.se

Pressbilder:

bild_Folkstaden_molnkatedralen

Molnkatedralen av Folkstaden

ukon_njurmannen_bild

På scen/musik: UKON/Njurmännen

djdelmar

Under kvällen: DJ del Mar

vernissagekort_molnet_2017

Vernissagekort

 

Posted in

Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *