Bilder från vernissagen – ”Om spinna, Spinna om” med Skräddare som rebell

Vernissagen hölls på översta planet samt taket i Gamlestadens Fabrikers hus Spinneriet.  Konstnärer och curatorer i nätverket Skräddare som rebell ger infallsvinklar på de aktiviteter som pågått sedan nätverket startade runt 2013.

Under eftermiddagen visas även den kollektiva textilen Om spinna, spinna om formgiven av Pia Mauno med bidrag från: Kristina Müntzing, Stina Östberg, Åsa Norberg/Jennie Sundén, Pia Mauno, Maria Magnusson, Jenny Magnusson, Marie Holmgren, Meira Ahmemulic, Carina Fihn, Dorota Lukianska, Ewa Brodin, Pia König, Zsuzsanna Larsson Gilice, Eric Magassa. Johan Zetterquist och Camilla Larsson.

 Skräddaren som rebell är inbjudna av Folkstaden i projektet European Creative Rooftop Network att utforska och laborera med stadens kulturarv, taklandskap och nya platser för och av konst.
     Om spinna, spinna om firar att nätverket Skräddare som rebell går mot sitt slut i nuvarande form. Nätverket har funnits i över tio år och har samlat en mängd konstnärer och curatorer, som har en familjebakgrund i textilarbete – från finskräddare till fabriksarbetare. Programmet använder den textila tekniken att spinna som en metafor för att både summera det gemensamma arbetet och tänka vidare kring en fortsättning. Att tvinna och repa är ytterligare två metoder som kommer ge perspektiv på hur konstnärerna har vänt och vridit på sitt textila familjearv och textil konst- och kultur.
Stillbild från filmen Om spinna, spinna om.

Posted in

Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *